Béta karotin vásárlásaBéta karotin

Egészséges barnulás béta-karotinnal

(0/0)

Sokan mondják, hogy a nap káros Uv-sugarait el kell kerülni, mert rákot okoznak, így a nyári hőségben sokszor felmerül bennünk a kérdés, hogy a divatos barnaságot vagy az egészséget válasszuk. Azonban a béta-karotin segítségével ez a két komponens közös nevezőre hozható. tehát gyönyörű bronzos árnyalatot kaphat bőrünk, ha közben gondoskodunk a megfelelő védelemről. A védelem lehet külső - a jól ismert naptejekkel történő - vagy belső - ami a béta-karotin pótlását jelenti.

Egészséges barnulás béta-karotinnal

A szervezetnek a fehérjék, szénhidrátok, zsírok mellett olyan anyagokra is szüksége van, melyek biztosítják a megfelelő működését és egészségi állapotát. Ezek a vitaminok. Minden folyamathoz más vitaminokra van szükségünk, a barnuláshoz például A-vitaminra. Az A-vitamin retinol formájában az állati eredetű táplálékokból nyerhető ki, míg a béta-karotinhoz a növények segítségével juthatunk.

Rengeteg kutatás szól amellett, hogy a béta-karotin a szervezet számára nélkülözhetetlen. Antioxidánsnak minősül, mivel a szervezetben a káros szabad gyököket semlegesíti. Ezenfelül sárgás színű festékanyaga lerakódik a bőr hámrétegében, ahol szintén közömbösíti a káros anyagokat, így fizikai szűrőként véd a nap káros UV-sugaraival szemben, valamint elősegíti a bőr szép és egyenletes barnulását.

Ma már mindenki tisztában van azzal, hogy a napozás komoly veszélyeket rejt magában, ugyanis a Napból érkező UVA és UVB sugarak szárítják, károsítják, öregítik a bőrt és rákkeltő hatásúak. A túl sok napozás tehát még akár bőrrákot is okozhat. Ez azonban megelőzhető a béta-karotin rendszeres fogyasztásával. Ezt a nagyszerű anyagot pedig már a bioboltokban is beszerezhetjük kapszula formájában: napi egy kapszula pedig elegendő a tökéletes barnaság eléréséhez.

Készítsük fel tehát bőrünket a napsugárzásra úgy, hogy belsőleg béta-karotinnal erősítjük meg védelmét. Fogyasszunk ezért sok répát, sütőtököt, paradicsomot és sárgabarackot. Vagy béta-karotin kapszulát.

Értékelés
(0/0)
Értékelés Írása
Ez a név fog megjelenni a hozzászólásodnál!
Pl.: Nagyon egészséges, jó ár, stb.
Pl.: Csomagolás, kevésbé hatásos, stb.
Minimum 20 karaktert írj! Az elküldött értékelés perceken belül megjelenik az oldalon! (Kötelező).