Az A-vitaminról általában

A szervezet a béta-karotinból retinolt vagyis A-vitamint állít elő. Ez a vitamin számos jó hatással rendelkezik, így nélkülözhetetlen, hogy megfelelő mennyiségű béta-karotint vigyünk be a szervezetünkbe. De milyen folyamatokért felelős a béta-karotin, így az A-vitamin?

Az A-vitaminról általában

Az A-vitamint a szem vitaminjának nevezik, hiszen számos szemprobléma esetében nagy segítséget jelenthet. Ha nagy mennyiségben visszük be a szervezetünkbe, akkor javul a látás, megszűnik a farkasvakság és kevesebb alkalommal kell felhúznunk az olvasó szemüvegünket.

A béta-karotinból létrejött A-vitamin a bőrápolásban is részt vesz. Bőrünket puhává és selymessé, körmünket egészségessé varázsolja. Ezenkívül hajunk töredezettség mentes és sima lesz, fogaink kemények és szilárdak, ínyünk pedig egy fogmosás során sem fog vérezni, ha elegendő béta-karotinhoz juttatjuk a szervezetünket.Az A-vitamin fontos szerepet játszik a májfoltok és öregségi foltok kezelésében is, de azt is tudni kell, hogy részt vesz az immunglobulinok képzésében is.

Nemcsak fogainkat, hanem csontjainkat is védi: gyorsítja a növekedést és a csontfejlődést. Védi a száj, az orr, a garat, a légcső és a tüdő nyálkahártyáját. Tüdőtágulat és pajzsmirigy-túlműködés esetén is jó kiegészítő hatóanyag. Külön figyelmet érdemel a béta-karotin a rák megelőzésében betöltött szerepe miatt. Ez az anyag ugyanis képes arra, hogy a rákkeltő tulajdonságú anyagcseretermékeket és a külvilágból érkező átalakulási termékeket ártalmatlanabb hatású vegyületekké alakítja át. Elősegíti a sejtdifferenciálódást, így kontroll alatt tartja a daganatos sejtek vad, differenciálatlan növekedését.A béta-karotin fokozza az immunrendszer működését, véd az érelmeszesedés ellen, csökkenti a szívkoszorúér-elzáródás, a szívinfarktus és a színhalál kialakulásának kockázatát.

Érdekességek:

A cukorbetegek szervezete kevesebb béta-karotint tud hasznosítani, ezért nekik nem ajánlatos túl nagy dózisban szedniük. Ha E-vitamint szedünk, akkor megnő a szervezet A-vitamin igénye.A koleszterinszintet csökkentő szerek (szója, fokhagyma) csökkentik az A-vita­min felszívódását, tehát nagyobb az A-vitamin szükséglet.A cink segíti az A-vitamin szállítását a szervezetben.

β-karotin tartalmú étrendkiegészítők

Vitaking Bétakarotin 15mg 100 db

Vitaking Bétakarotin 15 mg 100 db

A bétakarotin az A-vitamin előanyagaként védi a bőrt az UV sugárzással szemben és késlelteti öregedést

Ár: 2520 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!