Béta karotin

Általában a béta-karotinról

(5/1)

A béta-karotin az A-vitamin probiotikuma, vagyis ez az anyag az, amiből a szervezet a májban A-vitamint képes előállítani. A karotinok közül ez a vegyület a legelterjedtebb. Ez a vörös színű, kristályos anyag mindkét végén megtaláljuk a béta-gyűrűt és mivel 8 izoprénegységből épül fel, ezért a tetraterpének közé soroljuk. A béta-gyűrűk között egy szénlánc húzódik, mely konjugált kettős kötéseket tartalmaz, csupa transz szerkezetűt. Ebből az anyagból úgy keletkezik A-vitamin, hogy a béta-karotin a karotináz enzim segítségével két molekula retinollá, A-vitaminná bomlik.

Általában a béta-karotinról

Tudjuk, hogy a béta-karotin narancssárgás színezetű, így ha megkérdezik tőlünk, hogy miben található meg ez az anyag, akkor mindenki azonnal rávágja, hogy a sárgarépában. igen ám, de mivel a béta-karotin a klorofill kísérőjeként is megjelenik, ezért a színes növények is gazdag béta-karotin források.

Ez a nagyszerű vegyület tehát minden zöld növényben megtalálható, de legnagyobb mennyiségben a rebarbara, a sárgarépa, a paraj, a kelkáposzta, a sárgadinnye és a kajszibarack tartalmazza. Természetesen ma már itt is azzal kell számolni, hogy a sok környezetkárosító vegyszer miatt, a legtöbb ilyen növény nem nyújt elegendő vitaminforrást. Elég csak a sárgarépára tekintenünk, ami ha nem garantáltan biotermék, akkor több kadmiumot és nitrátot tartalmaz, mint a béta-karotin. Ráadásul még a hő hatására, tehát főzéskor és sütéskor is veszt az adott növény a vitamintartalmából.

A környezeti hatások következtében és a főzési szokásaink miatt elengedhetetlenül fontos, hogy tiszta béta-karotinhoz juttassuk a szervezetünket, kapszula formájában. A kapszulákhoz pedig ma már könnyen hozzájuthatunk a különböző bioboltokban és a webáruházakban is. A túladagolás veszélyétől ez esetben pedig nem is kell tartanunk, a béta-karotinból ugyanis a szervezet csak annyit alakít át A-vitaminná, amennyire éppen szüksége van. A felesleges mennyiség távozik a szervezetből.

Értékelés
(5/1)
Értékelés Írása
Ez a név fog megjelenni a hozzászólásodnál!
Pl.: Nagyon egészséges, jó ár, stb.
Pl.: Csomagolás, kevésbé hatásos, stb.
Minimum 20 karaktert írj! Az elküldött értékelés perceken belül megjelenik az oldalon! (Kötelező).
Legújabb értékelés
Értékelést írta
Randy
2018-06-29
Ami tetszik: Ami nem tetszik:

Hi, My name is Randy and I was looking at a few different sites online and came across your site betakarotin.hu. I must say - your website is very impressive. I found your website on the first page of the Search Engine. Have you noticed that 70 percent of visitors who leave your website will never return? In most cases, this means that 95 percent to 98 percent of your marketing efforts are going to waste, not to mention that you are losing more money in customer acquisition costs than you need to. As a business person, the time and money you put into your marketing efforts is extremely valuable. So why let it go to waste? Our users have seen staggering improvements in conversions with insane growths of 150 percent going upwards of 785 percent. Are you ready to unlock the highest conversion revenue from each of your website visitors? TalkWithLead is a widget which captures a website visitor’s Name, Email address and Phone Number and then calls you immediately, so that you can talk to the Lead exactly when they are live on your website — while they're hot! Try the TalkWithLead Live Demo now to see exactly how it works. Visit: https://www.talkwithlead.com/Contents/LiveDemo.aspx When targeting leads, speed is essential - there is a 100x decrease in Leads when a Lead is contacted within 30 minutes vs being contacted within 5 minutes. If you would like to talk to me about this service, please give me a call. We do offer a 30 days free trial. Thanks and Best Regards, Randy